REKLAMA
Jahodová bublanina
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 3 vajce
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1⁄2 hrnček slnečnicový olej
- 1 hrnček mlieko
- 1 kypriaci prášok
- 1 vanilkový cukor
- jahoda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske si poriadne vyšľaháme vajíčka s kryštálovým cukrom do žltej peny.
2. Krok
K vajíčkovej zmesi postupne za stáleho miešania prilievame mlieko a olej.
3. Krok
Múku si preosejeme s celým balíčkom kypriaceho prášku a po 3 častiach prisypeme do zmesi. Pridáme aj vanilkový cukor. Pozor už nešľaháme, ale len jemne premiešame múku do zmesi.
4. Krok
Cesto vylejeme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie a pokladáme prekrojené jahody. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja pečiem na 180 stupňov 35 minút. Upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom.