Jahodová zmrzlina v sušienkach
Jahodová zmrzlina v sušienkach v týchto horúčavách parádne osvieži. Zmrzlina nie je zľadovatená, vyberiete z mrazničky, počkáte 2 - 3 minútky a môžete si ju vychutnávať 😃.
Ingrediencie
- 24 ks sušienky
- 4 ks vaječné žĺtky
- 500 g jahoda
- 2 dl mlieko
- 3 dl šľahačka
- 70 g xylitol
- horkosladká čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Polovicu sušienok rozložíme do nádoby, ktorú môžeme dať do mrazničky. Nádobu vystelieme potravinárskou fóliou.
Do vaječných žĺtkov vmiešame xylitol / 35 g, pridáme mlieko, dobre premiešame. Za stáleho miešania zohrievame na nízkej teplote, pokiaľ zmes nezačne hustnúť, nevaríme.
Hotovú zmes necháme vychladnúť, občas premiešame.
Jahody rozmixujeme s druhou polovicou xylitolu.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme.
K žĺtkovej zmesi pridáme rozmixované jahody a vyšľahanú smotanu. Dobre premiešame.
Zmes nalejeme na sušienky. Navrch dáme druhú polovicu sušienok a vložíme do mrazničky cca na 4 hodiny / pokiaľ zmrzlina celkom nestuhne.
Stuhnutú zmrzlinu nakrájame a namočíme do rozpustenej horkej čokolády / alebo podľa chuti. Vrátime do mrazničky, aby stuhla aj čokoláda.
Dobrú chuť 🙂
* Keď rozkladáte sušienky, nedávajte ich vedľa seba, vynechajte troška miesta medzi nimi, ľahšie sa vám bude krájať...takisto navrchu.