Jahodové kocky
Výborný, svieži jahodový zákusok z našich jahôd
Ingrediencie
Piškóta
- 4 kus vajce
- 200 g kryštálový cukor
- 200 g polohrubá múka
- 1 balík kypriaci prášok
- 100 ml vlažná voda
- 100 ml olej
- 1 PL kakao
Plnka
- 1 šálka čerstvé jahody
- 150 g kryštálový cukor
- 1 balík Zlatý klas (prášok)
- 1 balík jahodový puding prášok
- 500 ml voda
- 250 g maslo
Ozdobíme
- 50 g čokoládová poleva
- 500 g čerstvé jahody
Najnovšie letáky
Postup
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, olej, nakoniec na najnižšom stupni múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu, na papieri na pečenie, necháme vychladnúť. Plech rozmer 30x38 cm.
Plnka: šálku jahôd rozšľaháme ponorným mixérom, pridáme cukor, polovicu vody, dáme variť. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlatý klas a vanilkový puding v prášku, vlejeme do vriacich zmesi jahôd a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladký krém. Môže sa použiť aj jahodový kompót.
Z vychladnutej piškóty stiahneme šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, natrieme jednou tretinou krému, poukladáme očistené osušené jahody, pokrájané na polovice. Natrieme zvyšnou časťou plnky.
Povrch ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a jahodami. Dobrú chuť!