Jahodový cheesecake - recept
Lahodný pečený jahodový cheesecake.
Ingrediencie
Korpus
- 200 g sušienky
- 100 g kvalitného masla
Plnka
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 pack vanilkového cukru
- 100 g práškový cukor
- 1 vanilkovej arómy ( môže/nemusí byť)
Poleva
- 420 g čerstvé jahody
- 1 pack červená želatína (prášok)
- 21⁄2 polievková lyžica kryštálový cukor
- 150 ml voda
Najnovšie letáky
Postup
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Sušienky pomixujeme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút (záleží od rúry).
Kým sa nám pečie korpus mixérom alebo kuchynským robotom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Ak chcete chuť krému zvýrazniť stačí pridať lyžičku vanilkovej arómy a zamiešať. Pripravenú plnku vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40- 45 minút.
Poleva: Jahody si odstopkujeme pokrájame na kúsky a spolu so 150 ml vody pomixujeme na kašičku. Takto pomixované jahody prepasírujeme cez sitko aby sme sa zbavili mini jadierok. Prepasírované jahody vylejeme do menšieho hrnca pridáme cukor, balík želatíny privedieme k varu a miešame kým nezovrie. Odstavíme z ohňa a necháme pár minút chladnúť. Keď poleva trocha ochladne nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Cheesecake nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie napríklad zvyšnými jahodami, kúskami čokolády a podávame.