Zdroj: fotoedu from Getty Images
Jahodový džem bez chémie
Jahodový džem bez chémie je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť chemikáliám v potravinách a uprednostňujú prírodné chute. Tento recept je veľmi jednoduchý a budete sa môcť tešiť z chutného, domáceho džemu.
Ingrediencie
- 500 g čerstvých jahod
- 200 g hnedý cukor
- 1 citrón
Najnovšie letáky
Postup
Jahody opláchnite pod tečúcou vodou a použite kuchynskú utierku na ich osušenie.
Vyberte stonky a nasekajte jahody na malé kúsky.
Vložte jahody do hrnca a pridajte cukor.
Pridajte citrónovú šťavu a dôkladne premiešajte.
Hrnec vložte na mierny oheň a za občasného miešania nechajte zmes variť 25-30 minút, kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes sa zhruba nezdvojnásobí. Odstraňte prípadné peny.
Hotový džem nalejte do teplých sterilizovaných pohárov a dobre uzatvorte.
Nalejte vodu do hrnca a povarte poháre s džemom v tomto vodnom kúpeli minimálne 10 minút. Potom ich nechajte vychladnúť a skladujte v chladničke.