Zdroj: Canva
Jahodový džem s gelfixom
Tento jahodový džem je veľmi jednoduchý na prípravu s použitím gelfixu, ktorý zaistí rýchle zhustnutie. Má jemnú chuť a vôňu čerstvých jahôd.
Ingrediencie
- 1 kg jahôd
- 500 g cukru
- 1 sáčok gelfixu
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 2 polievkové lyžice vody
Najnovšie letáky
Postup
Jahody očistíme a nakrájame na menšie kusy. Dáme ich do hrnca a počkáme, kým začnú uvoľňovať šťavu.
Pridáme cukor a za stáleho miešania začneme zohrievať na miernom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí.
Akonáhle sa cukor rozpustí, pridáme citrónovú šťavu a vodu. Miešame a necháme zmes variť asi 10 minút.
Potom pridáme gelfix a ďalej varíme asi 5 minú, kým sa džem nezhustí. Občas miešame, aby sa nestalo, že by sa nám džem prilepil na dno hrnca.
Keď sa dosiahne požadovaná konzistencia, džem odstavíme z ohňa a necháme ho vychladnúť.
Hotový džem nalejeme do čistých a suchých pohárov a uchovávame v chladničke.