Jahodový koláč so želatinou
Jahodový koláč so želatinou je ľahký a osviežujúci koláč s jemnou jahodovou chuťou. Je to skvelý dezert na letné dni.
Ingrediencie
- 150 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 1 polievková lyžica vanilkový cukor
- 1 vajce
- 100 g maslo
- 200 ml jahodový džús
- 2 balenia želatína
- 500 g jahoda
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilková esencia
Najnovšie letáky
Postup
Rozmiešajte múku, polovicu práškového cukru a vanilkový cukor v miske.
Pridajte maslo a vajce a hneste cesto. Cesto nechajte oddychovať v chladničke asi 30 minút.
Cesto vyvaľkajte na plech vyložený papierom na pečenie a vytvorte ním okraj koláča.
Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút, kým nebude zlatisto hnedej farby. Nechajte vychladnúť.
Umyte jahody a nakrájajte na polovice.
Rozmiešajte želatínu s trochou vody a nechajte ju odstáť. Potom ju ohrejte v hrnci a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
Do ohriatej želatíny pridajte jahodový džús a premiešajte. Nechajte zmes trochu vychladnúť.
Na ochladený koláč uložte jahody.
Na jahody nalejte jahodový džús a želatínu. Nechajte koláč stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
Do misky si nalejte smotanu na šľahanie a pridajte vanilkový extrakt a cukor. Šľahajte až kývznikne tuhý krém.
Servírujte koláč so šľahanou smotanou.