REKLAMA

Jahodový koláč so želatinou

Jahodový koláč so želatinou je ľahký a osviežujúci koláč s jemnou jahodovou chuťou. Je to skvelý dezert na letné dni.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 150 g hladká múka Pridané do
  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • 1 polievková lyžica vanilkový cukor Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 200 ml jahodový džús Pridané do
  • 2 balenia želatína Pridané do
  • 500 g jahoda Pridané do
  • 200 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 vanilková esencia Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Rozmiešajte múku, polovicu práškového cukru a vanilkový cukor v miske.

2. Krok

Pridajte maslo a vajce a hneste cesto. Cesto nechajte oddychovať v chladničke asi 30 minút.

3. Krok

Cesto vyvaľkajte na plech vyložený papierom na pečenie a vytvorte ním okraj koláča.

4. Krok

Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút, kým nebude zlatisto hnedej farby. Nechajte vychladnúť.

5. Krok

Umyte jahody a nakrájajte na polovice.

6. Krok

Rozmiešajte želatínu s trochou vody a nechajte ju odstáť. Potom ju ohrejte v hrnci a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.

7. Krok

Do ohriatej želatíny pridajte jahodový džús a premiešajte. Nechajte zmes trochu vychladnúť.

8. Krok

Na ochladený koláč uložte jahody.

9. Krok

Na jahody nalejte jahodový džús a želatínu. Nechajte koláč stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.

10. Krok

Do misky si nalejte smotanu na šľahanie a pridajte vanilkový extrakt a cukor. Šľahajte až kývznikne tuhý krém.

11. Krok

Servírujte koláč so šľahanou smotanou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov