Jednoduchá domáca fazuľová polievka
Sýta fazuľová polievka plná bielkovín, pripravená za pár minút.
Ingrediencie
- 50 g údená slanina
- 2 strúčiky cesnak
- 1 mrkvu
- 1 pl olivového oleja
- 500 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
- 300 g tmavej fazule z konzervy
- soľ a mleté čierne korenie
- čerstvý koriander (nemusí byť)
Najnovšie letáky
Postup
Slaninu pokrájame na malé kúsky, dáme opiecť do väčšieho hrnca a odložíme nabok
Do hrnca nalejeme trochu olivového oleja a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu, na strednom plameni
Po 3 minútach pridáme jeden nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku, popražíme ďalšiu 1 minútu
Zalejeme pol litrom horúceho vývaru a počkáme kým začne prebublávať (pozn. vývar si môžeme pripraviť aj jednoduchým rozvarením bujónu v pol litry vody)
Keď vývar prebubláva, pridáme fazuľu z konzervy bez nálevu a opäť necháme prevariť
Na záver dochutíme soľou a čiernym korením (pozor, polievka bude už možno dosť slaná, takže so soľou opatrne)
Polievku servírujeme do misky, ozdobíme nasekaným koriandrom a kúskami spraženej slaniny