:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oRYx5ee4Vefx65PNtaoj/b7142d49a0a97e27f2d5e0fdfd0d9f.jpeg)
Jednoduchá krémová hubová polievka
Jednoduchá hubová polievka hotová za pár minút. Tento recept na chalupársku hubovú polievku na kyslo budete zbožňovať !
Ingrediencie
- 350 g čerstvých hríbov (lesné alebo šampiňóny)
- 2 pl olivového oleja
- 50 g maslo
- 1 šalotka alebo malá cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- Štipka tymianu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1⁄2 l bujón
- 2 pl hladká múka
- soľ
- korenie
- 2 pl jablčný ocot
- petržlen
Najnovšie letáky
Postup
Huby utrite vlhkou handričkou. Odtrhnite stonky a vložte ich do samostatnej misky. Stonky nasekajte nadrobno a klobúky húb stačí nakrájať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oRYx5ee4Vefx65PNtaoj/d3520bd346ec4dbb94c8d015b0eddf.jpeg)
V hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, 2 štipky soli a restujte do mäkka. Prisypte nasekaný cesnak a restujte spolu dozlatista.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oRYx5ee4Vefx65PNtaoj/2176fa03f794fb788b6672ff139744.png)
Pridajte nasekané stonky a opäť restujte. V prípade potreby pridajte ešte trochu olivového oleja. Prisypte tymian a premiešajte. Pridajte nakrájané šampiňóny a premiešajte. Varte niekoľko minút, kým sa tekutina neodparí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oRYx5ee4Vefx65PNtaoj/4412521b771bb913de9e6e6611ee6a.png)
Uprostred hrnca urobte priestor. Pridajte maslo a múku. Dobre premiešajte a varíte 1 minútu. Na záver vmiešajte do húb.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oRYx5ee4Vefx65PNtaoj/46547e11fb7163c5a344a5345ed2b6.jpeg)
Prilejte 1/2 vývaru a dobre premiešajte. Potom dolejte zvyšný vývar a dochuťte mletým čiernym korením. Ochutnávajte a dosoľte len v prípade potreby. Môžete prikryť a priviesť zmes do varu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oRYx5ee4Vefx65PNtaoj/310603f953438f148b82e6c4bee062.jpeg)
Znížte teplotu, ale aby sa polievka stále varila. Pridajte jablčný ocot a varte 20 minút prikryté.
Na záver prilejte smotanu, premiešajte a môžete ochutnať. Ak chcete, pridajte viac smotany. Dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oRYx5ee4Vefx65PNtaoj/fedb7c5d463525a3db1ebaeef18aee.jpeg)
Podávať môžete s nasekanou petržlenovou vňaťou a pečivom. Dobrú chuť :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oRYx5ee4Vefx65PNtaoj/b3ed523853026b5127ef8747893605.jpeg)