Zdroj: Pixabay: EstudioWebDoce
Jednoduchá lahodná omáčka na mäsové guľky
Táto jednoduchá a chutná omáčka na mäsové guľky je obľúbená rodinná omáčka, ktorú pripravujem svojim deťom odmalička. Jednoduchosť tohto jedla a jeho lahodná chuť z neho robia pravidelnú súčasť nášho jedálneho lístka.
Ingrediencie
- 2 pl olivový olej
- 1 Nadrobno nakrájaná stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak, mletý
- 1 konzerva Drvené paradajky
- 1⁄2 pohár voda
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička oregano
- 1 polievková lyžica čerstvé bazalkové listy, nasekané
- 1 polievková lyžica Kryštálový cukor (nepovinné)
- 22 Predvarené mäsové guľky
Najnovšie letáky
Postup
Začnite zohrievaním olivového oleja na strednom ohni vo veľkom hrnci. Vždy sa uistite, že je váš hrniec dostatočne veľký. Mäsové guľky potrebujú priestor, aby sa mohli v omáčke dusiť bez toho, aby sa na seba prilepili.
Pridajte nakrájanú cibuľu a nechajte ju dusiť asi 5 minút, kým nezmäkne a nezpriehľadnie. Keď sa cibuľa nechá vypotiť, vytvorí sa základ chutí, ktorý zvýrazní celkovú chuť.
Vmiešajte mletý cesnak a varte ho asi 1 minútu, kým sa nerozvonia.
Prilejte drvené paradajky a dobre premiešajte, aby sa cibuľa a cesnak spojili. V tejto chvíli zmerajte teplotu. Chceme, aby sa všetko varilo, nie varilo. V prípade potreby znížte teplotu.
Vmiešajte vodu. Tým sa paradajková omáčka zriedi. Konzistencia by mala byť tak akurát, nie príliš hustá ani príliš vodnatá.
Dochuťte soľou a korením podľa vlastných preferencií. Na zvýraznenie chuti pridajte oregano.
Omáčku nechajte variť 15 minút. To umožní, aby sa chute účinne spojili.
Potom pridajte nasekané lístky bazalky a voliteľný cukor. Cukor pomáha znížiť kyslosť paradajok a poskytuje príjemnú rovnováhu.
Do omáčky opatrne vhoďte predvarené mäsové guľky. Nechajte ich tam dusiť asi 10 minút. Omáčka nasiakne mäso nádhernými chuťami a zároveň sa naplní samotnou esenciou mäsa.
Vaša jednoducho lahodná omáčka na mäsové guľky je pripravená! Podávajte ju horúcu na cestovinách alebo s chlebom.