Zdroj: Pixabay
Jednoduchá malinová torta
Luxusná malinová torta na každú príležitosť.
Ingrediencie
Korpus
- 6 ks vajce
- 240 g kryštálový cukor
- 6 pl olej
- Štipka soľ
- 240 g múka
Malinový krém
- 400 ml šľahačka
- 2 ks mascarpone
- 4 pl práškový cukor
- 250 g roztlačené maliny
Poleva
- 100 ml šľahačka
- 100 g čokoláda
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou korpusu. Vyšľaháme si bielky so štipkou soli do hustej peny pridáme cukor a znova šľaháme.
Do tuhého snehu zašľaháme olej a po jednom zašľahávame žĺtka. Na záver už len vareškou vmiešame múku. Upečieme korpus na 180 stupňov asi 45 minút.
Zatiaľ ako sa nám torta pečie, pripravíme si krém. V mise vyšľaháme mascarpone spolu so šľahačkou a cukrom. Do vyšľahanej zmesi pridáme roztlačené maliny a premiešame.
Ako posledné pripravíme polevu. Zohrejeme si smotanu na šľahanie, nesmie vrieť. V horúcej smotane roztopíme čokoládu.
Teraz už len tortu dokončíme. Vychladnutý korpus prerežeme. Naplníme krémom. Povrch torty natrieme tiež krémom. Celý vrch torty polejeme polevou, necháme ju stekať aj po krajoch.