Jednoduchá medová torta
Torta z jednoduchých medových plátov.
Ingrediencie
Cesto
- 125 g Med
- 100 g maslo
- 50 g kryštálový cukor
- 50 g hnedého cukru
- 1 čl kyslej smotany
- 1 vajce
- 350 g hladká múka
- 1 čl kypriaci prášok
Krém
- 600 g kyslej smotany
- 1⁄2 trochu citrónovej kôry a šťavy
- 40 g kryštálový cukor
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci si rozpustíme maslo. Pridáme cukor aj hnedý aj biely a spravíme si karamel.
Zdroj: Youtube
Karamel prelejeme do misy, pridáme med a múku. Miešame cesto. Pridávame vajíčko a prášok do pečiva a smotanu. Vymiešame cesto.
Zdroj: Youtube
Cesto rozvaľkáme cez fóliu a vykrojíme si okrúhle pláty, aspoň 6 kusov. Preložíme si ich na papier na pečenie, zvyšky z vykrajovania len uložíme po bokoch a plátky upečieme. Pečieme na 180 stupňov do zlata.
Zdroj: Youtube
Pripravíme si krém. V miske zmiešame smotanu, šťavu a kôru z citróna spolu s cukrom. Môžeme pridať ešte lyžicu medu.
Zdroj: Youtube
Upečené pláty plníme krémom. Poriadne pritláčame vytlačený krém rozotrieme po boku torty. Zvyšky upečeného cesta pomelieme a celú tortu s nimi osypeme.
Zdroj: Youtube