Zdroj: Freepik
Jednoduché chrumkavé celé artičoky pečené v rúre
Pečené artičoky s lákavou zmesou cesnaku, citróna a olivového oleja. Sú ideálne ako príloha alebo predjedlo a určite zaujmú svojou jemnou a chrumkavou dokonalosťou.
Ingrediencie
- 4 Celé artičoky
- 1⁄2 pohár Olivového oleja
- 2 Citróny, odšťavené
- 6 strúčikov Cesnak, mletý
- Soľ podla chuti
- Čerstvo mletý čierny korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Pripravte artičoky tak, že odrežete hornú tretinu a spodnú stonku. Potom ich pozdĺžne rozdeľte na polovice. Zo stredu každej polovice artičoku odstráňte lyžicou rozstrapkaný stred.
V malej miske vyšľahajte olivový olej, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Každú polovicu artičokov potrite zmesou olivového oleja. Položte ich na veľký plech na pečenie reznou stranou nadol.
Pečte v predhriatej rúre približne 50 až 60 minút, kým nie sú ich okraje hnedé a chrumkavé.
Pred podávaním ich vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Vychutnajte si ich ako chutnú prílohu alebo predjedlo!