Zdroj: Freepik
Jednoduché chrumkavé syrové placky Halloumi
Toto je jednoduchý recept na Halloumi Fritters, ktorý si môžete pripraviť doma. Stále prináša vynikajúce výsledky!
Ingrediencie
- 200 gms halloumi
- 1 zväzok čerstvej mäty
- 2 Veľké vajcia
- 1 pohár múka
- 2 lyžičky Prášku do pečiva
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na vyprážanie
- 100 ml biely jogurt
- 1 šalátová uhorka
- 1 stručik cesnak
Najnovšie letáky
Postup
Nastrúhajte halloumi do misky, najemno nasekajte lístky mäty a tiež ich primiešajte. Je dôležité, aby bola mäta nasekaná nadrobno, aby sa jej chuť rovnomerne rozložila.
V samostatnej miske rozšľahajte vajcia a pridajte ich do zmesi syra a mäty. Dobre premiešajte, aby sa spojili. Tento recept funguje najlepšie, ak majú vajcia izbovú teplotu, pretože sa ľahšie zmiešajú so syrom.
Potom pridajte múku, prášok do pečiva, soľ a korenie. Množstvo soli môžete upraviť podľa toho, aké slané je vaše halloumi, nezabudnite, že je vždy jednoduchšie neskôr pridať viac soli ako ju odstrániť. Všetko spolu premiešajte, kým sa nevytvorí cesto.
Na panvici na strednom ohni rozohrejte trochu oleja. Keď sa olej zohreje, lyžicou hádžeme do panvice po lyžiciach zmes. Panvicu nepreplňujte, pretože lievance potrebujú priestor na rovnomerné upečenie, zvyčajne sú vhodné 3 až 4 naraz v závislosti od veľkosti vašej panvice.
Každú hranolku pečte asi 2-3 minúty z každej strany, alebo kým nie je zlatohnedá. Buďte trpezliví a nechajte ich variť pomaly, aby boli zvonka chrumkavé a vnútri prepečené.
Na dip nastrúhajte uhorku a zmiešajte ju s jogurtom a pretlačeným cesnakom. Tento dip je dokonalým doplnkom k slaným, chrumkavým hranolčekom.
Hranolky podávajte horúce s uhorkovým jogurtovým dipom.