Zdroj: Pixabay: marcelokato
Jednoduché domáce pečené kukuričné čipsy Tortilla
Tieto domáce čipsy sú oveľa zdravšie a chutnejšie ako tie kupované v obchode! Sú perfektné k salsám, guacamole alebo len tak na občerstvenie.
Ingrediencie
- 12 Kukuričné tortilly
- 1 pohár Rastlinného oleja (možno použiť aj iné vysokoteplotné oleje, napríklad slnečnicový alebo arašidový olej)
- morská soľ
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 180 °C (350 °F). Zistila som, že táto teplota dokonale chrumká tortilly bez toho, aby sa spálili.
Medzitým poskladajte tortilly a nakrájajte ich na 6 rovnakých klinov. Nakrájanie na dokonalé kliny je nevyhnutné pre rovnomerné pečenie a dokonalú chrumkavosť.
Tortilly rozložíme na veľký plech v jednej vrstve. Možno budete musieť použiť dva plechy alebo piecť v dávkach, aby ste sa vyhli preplneniu plechu.
Obidve strany tortilly zľahka potrite olejom. Dbajte na to, aby bol každý lupienok dobre potretý olejom, ale dávajte pozor, aby ste to nepreháňali, pretože príliš veľa oleja môže spôsobiť, že budú lupienky príliš mastné.
Tortilly pečte v predhriatej rúre asi 10-15 minút, alebo kým nezačnú byť zlatisté a chrumkavé. Počas posledných minút pečenia by bolo vhodné hranolčeky pozorne sledovať, aby sa nepripálili.
Po upečení vyberte čipsy z rúry a okamžite ich posypte morskou soľou. Štipka by mala stačiť, nezabudnite, že chceme jemnú chuť soli, nie ohromujúcu.
Pred podávaním nechajte čipsy niekoľko minút vychladnúť, vychladnutím budú ďalej chrumkať.