Jednoduché hovädzie soté
Jemne pikantné hovädzie soté je celkom jednoduchá záležitosť
Ingrediencie
- 200 g tenkých hovädzích plátkov
- 2 pl rastlinného oleja
- 2 strúčiky cesnak
- 1 chilli papričku
- 1 menšiu cibuľu
- čerstvej červenej papriky
- hrnčeka vývaru (zeleninového alebo hovädzieho)
- 200 g krájaných paradajok sterilizovaných v konzerve
- soľ a mleté čierne korenie
- Mletú červenú papriku sladkú
Najnovšie letáky
Postup
Hovädzie mäso je dôležité vybrať z chladničky 20-30 minút pred tým, než ho začneme variť
Cesnak, čili papričku a cibuľu si nakrájame nadrobno a dáme opekať na miernom ohni na panvicu s rozpálených olejom
Medzitým si nakrájame na drobno červenú papriku a hovädzie mäso (naozaj na drobno, kocky o veľkosti hrášku)
Keď začína cibuľa s cesnakom na panvici hnednúť, pridáme červenú papriku, hovädzie mäso, soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku – všetko spolu opečieme pár minút
Pridáme sterilizované krájané paradajky a približne deci vývaru – vývar počas varenia pridávame podľa potreby tak, aby sa nám urobila omáčka
Zmes varíme, kým nebude mäsko kompletne uvarené, čas varenia je individuálny, treba ochutnávať
Podávame s ryžou, alebo môžeme túto zmes použiť ako plnku do argentínskych Empanadas (recept na Empanadas nájdete nižšie)