REKLAMA
Jednoduché krémové cviklové rizoto - recept
Cviklové šťavnaté rizoto vhodné aj pre deti. Jednoducho rýchlo a chutne. Môžete na vrch pridať kuracie mäso alebo kozí syr.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 3 cvikle
- 2 pl maslo
- 2 pl olivový olej
- 250 g ryža Arborio
- pol hrnčeka parmezán
- 0.7 dl bujón
- soľ
- korenie
- 1 šalotky
- trochu citrónová šťava
- 200 g huba
- tofu alebo syr na opečenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku.
2. Krok
Potom pridáme ryžu, premiešame a opražíme.
3. Krok
Ryžu podlejeme vareškou vývaru a pridáme nastrúhanú uvarenú cviklu. Rizoto pravidelne miešame a po vareškách postupne podlievame vývarom.
4. Krok
Nakoniec pridáme na zjemnenie maslo, dochutíme podľa chuti soľou, korením a citrónovou šťavou. Primiešame nastrúhaný parmezán.
5. Krok
Cviklové rizoto odstavíme, necháme ho trochu odpočinúť a podávame. Porcie dozdobíme orestovanými šampiňónmi na masle a opečeným syrom alebo tofu.
6. Krok
Dobrú chuť