Zdroj: Pixabay: sharonang
Jednoduché kuracie prsia na kari s kokosovým mliekom
Bohaté chute tohto pokrmu sú vynikajúco upokojujúce a sú vždy hitom, či už ide o večeru vo všedný deň alebo stretnutie s priateľmi.
Ingrediencie
- 500 gms Kuracie prsia nakrájané na kocky
- 2 pl Olivového oleja
- 1 Veľká cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 3 strúčiky Cesnaku, mletého
- 1 Kúsok čerstvého zázvoru veľkosti palca, nastrúhaný
- 2 lyžičky Kari korenia
- 1 čajová lyžička Kurkumy
- 1 čajová lyžička Rasce
- 2 Veľké paradajky, nakrájané
- 400 ml Kokosového mlieka
- soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvé listy koriandra na ozdobu
- 1 pohár Uvarená ryža basmati na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte kocky kuracieho mäsa a opečte ich, kým nezhnednú. Dbajte na to, aby ste kuracie mäso neprekryli; ak je to potrebné, varte po častiach, aby sa lepšie opražilo. Kuracie mäso vyberte a odložte bokom.
Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a varte ju asi 5 minút, kým nebude priesvitná. Nezabudnite zoškrabať všetky zhnednuté kúsky z kurčaťa - dodajú mu chuť!
K cibuli pridajte pretlačený cesnak a nastrúhaný zázvor a miešajte, kým sa nerozvonia. Trvá to asi 1 minútu. Kľúčom k úspechu je udržiavať nízku teplotu, aby sa zabránilo spáleniu, pretože spálený cesnak môže do pokrmu vniesť horký nádych.
Vmiešajte kari korenie, kurkumu a rascu a varte ďalšie 2 minúty, aby sa korenie uvoľnilo.
Do panvice pridajte nakrájané paradajky a premiešajte. Nechajte dusiť asi 5 minút, alebo kým paradajky nezmäknú a nezačnú sa rozpadávať.
Kuracie mäso vráťte do panvice a pridajte kokosové mlieko. Dochuťte soľou a korením. Kari nechajte dusiť na miernom ohni približne 15 - 20 minút, alebo kým sa kurča neuvarí a chute sa dobre prepojia. Kari nevarte, pretože by sa kokosové mlieko mohlo oddeliť a zhrdzavieť.
Kari podávajte na uvarenej ryži basmati a pre najlepšiu prezentáciu a chuť ho ozdobte čerstvými lístkami koriandra.