Jednoduché makrónky, chutia ako originál z Francúzska
Aj doma sa dajú pripraviť tieto jednoduché makrónky, ktoré chutia ako originál z Francúzska.
Ingrediencie
- 80 g práškový cukor
- 80 g vaječné bielka
- 95 g mandľová múka
- 75 g krupicový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si do misky preosejeme mandľovú múku a práškový cukor, aby sme tam nemali žiadne hrudky a zmes bola nadýchaná.
Zdroj: Youtube
Pripravíme si vodný kúpeľ, naň dáme misku, do ktorej sme dali vaječné bielka spolu s krupicovým cukrom. Zmes na vodnom kúpeli miešame, aby sa nám cukor rozpustil. Pozor, aby sa zmes príliš nezahriala a vajíčka sa nezačali variť.
Zdroj: Youtube
Keď sa nám cukor roztopil, prelejeme bielka do misy a začneme šľahať na tuhý sneh. Môžeme pridať kvapku potravinárskeho farbiva. Do snehu pridáme preosiate suché ingrediencie. A zamiešame.
Zdroj: Youtube
Pomocou cukrárskeho vrecka spravíme makrónky na plech vystlaný papierom na pečenie.
Zdroj: Youtube
Samotné pečenie je asi najzložitejší proces. Rúru si nahrejeme na 120 stupňov celzia, makrónky do nej vložíme a pridáme teplotu na 140 stupňov, makrónky sušíme 5 minút. Potom znížime teplotu na 130 stupňov a sušíme ďalších 10 minút. Môžeme rúru vypnúť a makrónky necháme s pootvorenými dvierkami v rúre odpočívať asi 3 minúty. Potom vyberieme a po vychladnutí môžeme plniť krémom a zliepať.