REKLAMA
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty straých materí,,
Jednoduché orechové rožky
Krehké orechové rožky. Tradičný vianočný koláč.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
35
Cesto
- 250 g hladká múka
- 400 g práškového cukru
- 250 g palmarínu
- 250 g mletých orechov
- 1 kl kypriaci prášok
Zdobenie
- čokoláda na varenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Všetky suché suroviny zmiešame v miske.
2. Krok
Pridáme posekaný zmäknutý PALMARÍN a zamiesime hladké cesto.
3. Krok
Do suchých formičiek na rožky si natlačíme cesto. Nedávame až po vrch rožky nám zväčšia svoj objem.
4. Krok
Pečieme na 170 °C dozlata, asi 10 - 15 minút. Vyklopíme ich keď vychladnú. Potom konce rožkov máčame v rozpustenej horkej čkoláde.