REKLAMA
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Jednoduché srdce na smotane
Rýchly recept na prípravu bravčového srdca na smotane.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 bravčové srdce
- 1 Cibuľa
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- bujón
- 5 ks čierne celé koprenie
- 1 ks celé nové korenie
- 2 ks bobkového listu
- 1 čl mletá sladká paprika
- soľ
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 pl bravčová masť
- cukor kryštál
- citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bravčové srdce prerežeme na polovicu, očistíme, poriadne umyjeme, odblaníme. Mäso si nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Cibuľu, mrkvu, petržlen očistíme a pokrájame na malé kocky. V hrnci na rozohriatej masti spoločne orestujeme aby nám zelenina pekne voňala.
3. Krok
Pridáme na kúsky nakrájané mäso, pridáme koreniny, bobkový list a mletú papriku. Všetko chvíľku restujeme. Osolíme a podlejeme vývarom.
4. Krok
Dusíme do mäkka, mäasko vyberieme spolu s koreninami a zvyšnú omáčku rozmixujeme. Vrátime tam mäso a prilejeme smotanu. Prevaríme asi 15 minút.
5. Krok
Na záver už len dochutíme citrónovou šťavou a cukrom. Premiešame a môžeme podávať s uvarenou cestovinou alebo knedľou.