REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/T2gYZuQ1sb-GKEe2yLJ7/e024e3b7867662e7d331458a6c63d7.jpeg)
Jednoduché varené slimáky
Varené slimáky. Ak sa nebojíte spoznávať nové chute, vyskúšajte túto delikatesu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 25 ks slimáky
- soľ a korenie
- petržlen
- Zelená cibuľka
- 1 pl maslo
- 100 ml bieleho vína
- 1⁄2 kl cesnakový prášok
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Slimáky poriadne umyjeme vo vode, aby sme sa zbavili slizu a nečistôt.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/T2gYZuQ1sb-GKEe2yLJ7/d0b1af6ac34d85fc41b17655645ad6.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Umyté slimáky dáme variť do osolenej vody na zhruba 20 minút.
3. Krok
Medzitým ako sa slimáky varia si nakrájame petržlenovú vňať a zelenú cibuľku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/T2gYZuQ1sb-GKEe2yLJ7/fd1ec1a7088753b0cadea22ca6b5c0.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Uvarené slimáky scedíme a premyjeme v studenej vode.
5. Krok
Odstránime z nich operculum a vložíme ich do vriacej vody spolu s trochou bieleho vína, soli, čierneho korenia a cesnakového prášku. Celkovo varíme slimáky 3 hodiny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/T2gYZuQ1sb-GKEe2yLJ7/01ea72577e6c07442455258f9d7d7a.jpeg)
Zdroj: Youtube
6. Krok
Po chvíli pridáme k slimákom maslo a necháme ho roztopiť. Potom pridáme nachystanú petržlenovú vňať a cibuľku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/T2gYZuQ1sb-GKEe2yLJ7/eb669df278c84833241d82e77336bf.jpeg)
Zdroj: Youtube