Jednoduchý pastiersky koláč
Nízkotučný zdravá pastiersky koláč, ktorý môžte hodiť do mrazničky a máte teplu večeru hneď po ruke
Ingrediencie
- 500 g mletého mäsa (najlepšie hovädzieho)
- 1 cibuľu (najlepšie červenú)
- 1 veľkú mrkvu
- 200 ml teplého vývaru (kuracieho alebo hovädzieho)
- 200 g mrazeného hrášku
- 3 väčších zemiakov
- 3 ČJ kari korenia
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 pl olivového oleja
- 1 citrón
Najnovšie letáky
Postup
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
Vo veľkej panvici si opražíme na olivovom oleji cibuľu a mrkvu - 2 minúty
Pridáme mleté mäso a pražíme 8 minút
Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a 2 lyžičkami kari korením – povaríme ďalšie 2 minúty
Podlejeme vývarom, prisypeme hrášok a varíme kým sa väčšina vývaru vyparí
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky, ktoré dáme variť na 8 minút do osolenej vody
Zemiaky scedíme, posypeme lyžičkou kari korením a poprehadzujeme tak, aby zemiaky obalili
Zmes mletého mäsa premiestnime na dno zapekacej misy, zasypeme zemiakmi a polejeme šťavou z polovice citróna
Pečieme na 180 stupňoch 30-35 minút, kým nebudú zemiaky dozlata upečené
Servírujeme s extra mesiačikmi citróna na boku taniera