Jednoduchý rebarborový koláč s jahodami
Šťavnatý rebarborovo-jahodový koláčik s tvarohom, ktorý mu dodá sviežu chuť. Skvelý tip v sezóne rebarbory.
Ingrediencie
Cesto
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 balík kypriaci prášok
- 1 balík vanilkový cukor
- 1 hrnček slnečnicový olej
- 2 ks vajce
- 1 pl biely jogurt
Plnka
- 250 g tvaroh jemný
- jahoda
- 1 balík vanilkový cukor
- 1 pl kryštálový cukor
Na vrch
- 2 polievková lyžica práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si cesto zmiešaním suchých surovín, do ktorých primiešame postupne tekuté suroviny. Poriadne premiešame, môžeme použiť mixér na nízkych otáčkach.
Nachystáme veľký plech, ktorý buď vymastíme a vysypeme alebo použijeme papier na pečenie.
Pripravené cesto vylejeme na plech a uhladíme.
Odstopkované jahody nakrájame na plátky. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky, ktoré obalíme v cukre. Ovocie naukladáme na cesto a striedame jahody a rebarboru.
Tretia vrstva je tvarohová. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a rozložíme rovnomerne navrch.
Takto pripravený koláč dáme piecť na 180C asi 25-30 minút. Koláč je hotový, keď okraje jemne zhnednú a samozrejme odskúšame špajdľou. Ak neostane cesto na špajdli, vieme, že je hotový. Na záver posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!