Jednoduchý smotanový prívarok
Privarok z hlávkovej kapusty so zemiakmi,,s lyžičkou múky ,,podávame ho s mäsom,vajíčkom alebo faširkou.
Ingrediencie
Prívarok
- 300 hlávková kapusta
- 700 ml voda
- 3 väčšie zemiaky
- 200 ml mlieko
- 1 pl hladká múka špaldová
- 1⁄2 citrónová šťava
- 1 pl kôpor
- 70 ml smotana na šľahanie
- 190 g kyslá smotana
- mleté biele korenie
- soľ
- vegeta
Dusené mäso
- olej
- 1 malá cibuľa
- 240 g kuracie prsia
- voda
- soľ
- mletá paprika sladká
- mletá údená červená paprika
- vajce na tvrdo
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Kapustu si očistíme a nakrájanú dáme do hrnca,zalejeme časťou vody a pridáme soľ korenie a trošku vegety. Zemiaky očistíme nakrájame na kocky a pridáme ku kapuste so zbytkom vody.Varíme zakryté do polomäkka.
Z hrnca odoberieme časť kapusty so zemiakmi do mixéru, pridáme smotanu, mlieko, kyslú smotanu, múku a dobre rozmixujeme. Touto kašou prívarok zahustíme,pridáme ho späť do hrnca a prevaríme. Pred koncom dochutíme citrónovou šťavou, soľou koreninami. Nakoniec pridáme kôpor chvíľku prevaríme, odstavíme z ohňa.
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsia osmahneme,pridáme údenú červenú mletú papriku, červenú mletú papriku,soľ, trošku vody podľa potreby podlejeme, dusíme chvíľku do mäkka.
Do taniera dáme prívarok a navrch dáme mäsko a dozdobíme natvrdo uvareným vajcom.