REKLAMA
Zdroj: Canva
Jelení guľáš
Chutný guľáš pripravený z jelenieho mäsa. Ako príloha sa hodí domáca žemľová knedľa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 600 g jelenie mäso
- 2 ks Cibuľa
- 3 pl masť
- 1 kl mletá červená paprika
- 120 g čerstvé huby
- 1 pl paradajkový pretlak
- 100 ml červené víno
- 4 strúčiky cesnak
- petržlen
- štipka soli
- štipka mletého čierneho korenia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Prichystáme si mäso. Umyjeme ho, osušíme a pokrájame na kocky.
2. Krok
V hrnci opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme mäso a za občasného miešania opražíme. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a červenou mletou paprikou. Všetko spolu poriadne premiešame a podlejeme trochou vody.
3. Krok
Mäso varíme na miernom ohni takmer domäkka. Potom pridáme nadrobno nakrájané huby, víno, paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak a dusíme domäkka.