REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Jemné nadýchané šišky
Recept na nadýchané šišky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 300 ml vlažné mlieko
- 3 pl rum
- 90 g maslo rozpustené
- 8 ks žĺtko
- 3 pl cukor práškový
- 400 g polohrubá múka
- 200 g hladká múka
- 7 g droždie sušené
- citrónová kôra
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
V mise si zmiešame všetky sypké prísady (múky, cukor, droždie a citrónovú kôru). Premiešame.
2. Krok
V druhej mise si zmiešame všetky tekuté prísady (mlieko, rum, maslo, žĺtky). Dôkladne premiešame.
3. Krok
Teraz postupne prisypávame suchú zmes do tekutej a vždy zašľaháme. Cesto necháme vykysnúť asi hodinku.
4. Krok
Teraz cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Necháme ešte pár minút podkysnúť. V hlbokom hrnci si rozpálime olej a šišky začneme smažiť do zlata.
5. Krok
Vysmažené šišky necháme na papierovom servítku otiecť a horúce posypeme práškovým cukrom. K týmto nadýchaným šiškám netreba ani žiadny džem.