REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QhOIfylLlTYZq66JwDvB/e6434301b1f9451a53f9bc2458b76f.jpeg)
Zdroj: Stieglitz from Getty Images Signature
Jemné pečivo
Tradičné slovenské jemné pečivo, ktoré sa hodí ku káve alebo čaju.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Cesto
- 200 g hladká múka
- 100 g cukor
- 150 g maslo
- 1 ks vajce
- 1 čl vanilkový cukor
- 1 čl citrónová kôra
Náplň
- 200 g marmeláda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Zmiešajte spolu všetky suroviny na cesto.
2. Krok
Cesto nechajte odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu.
3. Krok
Cesto vyvaľkajte a vykrajujte z neho tvary. Polovica z nich môže mať otvor v strede.
4. Krok
Jemné pečivo pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 10-12 minút.
5. Krok
Po upečení ich nechajte vychladnúť a zlepte džemom prípadne posypte práškovým cukrom.