REKLAMA
Jemné špaldové palacinky
Recept na zdravšiu verziu obľúbených palaciniek. V tomto recepte je použitá špaldová múka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 pl citrónová šťava
- 175 ml mlieko
- 120 g špaldová múka
- 1 kl prášok do pečiva
- 1 kl cukor
- 3⁄4 kl sóda bikarbóna
- 1⁄4 kl soľ
- 1 ks vajce
- 2 pl maslo rozpustené
- Ovocie na ozdobu
- práškový cukor
- med na poliatie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
V miske zmiešame mlieko s citrónovou šťavou.
2. Krok
V druhej miske zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, soľou a sódou bikarbónou.
3. Krok
Vyšľahané vajce nalejeme do mlieka spolu s 1 PL roztopeným maslom.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Spolu zmiešame suchú zmes s mliekovou.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Na panvici rozpálime maslo a palacinky opečieme z oboch strán.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Špaldové palacinky podávame s ovocím, prípadne posypané cukrom alebo poliate medom alebo javorovým sirupom.