REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Jogurtová bábovka
Jogurtová bábovka recept na jemnú bábovku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 200 g polohrubá múka
- 100 g cukor práškový
- 290 g jogurt biely
- 100 ml olej
- 1 bal prášok do pečiva
- 2 ks vajcia
- šťava citrónová
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vajíčka si vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridáme jogurt a premiešame.
2. Krok
Prilejeme olej, prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovú šťavu.
3. Krok
Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy.
4. Krok
Bábovku pečieme pomaly na 160 stupňov 30-40 min. Upečenú bábovku vyklopíme z formy a keď sa vychladí posypeme ju práškovým cukrom.