REKLAMA
Kačacia paštéta
Chutná domáca paštéta
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 Cibuľa
- 100 g masla
- 50 g anglickej slaniny
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 Lyžice sušených húb
- 500 g kačacích pečienok môžte aj kuracie
- 150 ml červeného vína suché
- čerstvý alebo sušený tymián
- Čerstvo zomleté čierne korenie
- soľ podľa chuti
- k podávaniu
- 3 bageta
- čerstvé černice
- Džem čierne ríbezle
- černicovy
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
Slaninu a cibuľu nakrajat nadrobno, osmazit na masle do zlata, vybrat von a tuk nechat v hrnci a opiect na nom nadrobno nakrajane susene huby a cesnak asi minuty a sprudka opiect pecienky a priliat vino. Ked uz bude takmer odparené vrátime do hrnca spät časť slaniny s cibuľou( časť necháme na dozdobenie) odstavíme a do hladka rozmixujeme. Podávame na opečenú bagetku, natrieme paštétu a na vrch dáme trochu džemu a černicu a posypeme opečenou slaninkou a civuľkou ktorú sme si nechali bokom. ( Nebojte sa kombinácii chutí džem a paštéta. Dokonale to ladí. Dobrú chuť