Zdroj: JJPaden from Getty Images
Kačacia pečeň s cibuľkou
Kačacia pečeň s cibuľkou je jedno z tých jedál, ktoré vždy poteší a prekvapí svojou hlbokou chutí.
Ingrediencie
- 4 Kúsky kačacej pečene
- 2 ks cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1⁄2 šálky jemne nasekaných byliniek
- soľ a korenie
- 1⁄2 šálky vývaru
- 3 pl masla
- 1⁄2 šálky bieleho vína
Najnovšie letáky
Postup
Kačaciu pečeň očistite od šlach a premyte. Osušte ju a nakrájajte na tenké rezance. Potom ju nakoreňte a osoľte.
Na panvici roztopte maslo. Pridajte na tenko nakrájanú cibuľu a pomaly restujte, kým nezmení farbu na zlatohnedú.
Do cibule pridajte nasekané strúčiky cesnaku. Restujte ešte pár minút.
Keď je cibuľa s cesnakom hotová, vyberte ju na tanier a v panvici orestujte pečeň. Restujte ju na strednej teplote, približne 2 minúty z každej strany.
Keď je pečeň hotová, pridajte späť cibuľu, prilejte vývar a pokiaľ máte, trochu bieleho vína. Všetko spolu premiešajte a nechajte ešte chvíľu dusiť na strednej teplote.
Na záver pridajte bylinky, premiešajte a podávajte. Kačacia pečeň s cibuľkou je vynikajúca s pečivom alebo ryžou.