:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M0C9WMXp4CMZHuVFbBLl/e3dbaa0cf6b0256988120e3214e933.jpeg)
Kakaové briošky ako pierko
Toto pečivo je lepšie než z obchodu!!! Jeho príprava je velmi jednoduchá a rýchla. Sladké mäkké cesto, ktoré je priam ako vianočka! Sú fantastické aj na druhý deň🤩
Ingrediencie
Cesto
- 600 g hladká múka pšeničná
- 100 g cukor kryštálový
- 350 ml mlieko
- 2 pl kakao
- 2 pl citrónová šťava
- 11⁄2 kl soľ
- 15 g vanilkový cukor
- 50 ml olej
- 1 žĺtok
- 30 g čerstvé droždie
Na vrch
- 1 vaječné bielka
- mak
- sezam
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z udaných prísad si vypracujeme cesto, ktoré ešte pomocou trochy oleja vymiesime do bochníka. Cesto napokon necháme 1 hodinu kysnúť.
Po nakysnutí cesto pokrájame na 8 rovnakých kúskov, každé z nich znovu trochu vymiesime, vyšúlame hrubší pásik a stočíme do tvaru briošky (vid video). Briošky poukadáme na plech s papierom, zakryjeme a necháme 30 minút podkysnúť.
Keď briošky podkysli ich natrieme bielkom a podla chuti posypeme makom/ sezamom. Briošky pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 190°C 20 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M0C9WMXp4CMZHuVFbBLl/f47c29b90722937b8c5adfda7ff94a.jpeg)
Tieto briošky sú naozaj úžasné. Sú lahučké a ako pavučinka, čo vo videu aj celkom presne vidno :-) Cesto a ich chuť je ako kakaová vianočka. Sú vhodné na raňajky a aj na desiatu deťom do školy. S maslom, lekvárom či medom chutia fantasticky!!! Určite odporúčam vyskúšať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M0C9WMXp4CMZHuVFbBLl/7b76d4717f168177d12c3449152ae4.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M0C9WMXp4CMZHuVFbBLl/ecc96294d8966a8ba3b8a72da2285e.jpeg)