Kakaové briošky ako pierko
Toto pečivo je lepšie než z obchodu!!! Jeho príprava je velmi jednoduchá a rýchla. Sladké mäkké cesto, ktoré je priam ako vianočka! Sú fantastické aj na druhý deň🤩
Ingrediencie
Cesto
- 600 g hladká múka pšeničná
- 100 g cukor kryštálový
- 350 ml mlieko
- 2 pl kakao
- 2 pl citrónová šťava
- 11⁄2 kl soľ
- 15 g vanilkový cukor
- 50 ml olej
- 1 žĺtok
- 30 g čerstvé droždie
Na vrch
- 1 vaječné bielka
- mak
- sezam
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z udaných prísad si vypracujeme cesto, ktoré ešte pomocou trochy oleja vymiesime do bochníka. Cesto napokon necháme 1 hodinu kysnúť.
Po nakysnutí cesto pokrájame na 8 rovnakých kúskov, každé z nich znovu trochu vymiesime, vyšúlame hrubší pásik a stočíme do tvaru briošky (vid video). Briošky poukadáme na plech s papierom, zakryjeme a necháme 30 minút podkysnúť.
Keď briošky podkysli ich natrieme bielkom a podla chuti posypeme makom/ sezamom. Briošky pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 190°C 20 minút.
Tieto briošky sú naozaj úžasné. Sú lahučké a ako pavučinka, čo vo videu aj celkom presne vidno :-) Cesto a ich chuť je ako kakaová vianočka. Sú vhodné na raňajky a aj na desiatu deťom do školy. S maslom, lekvárom či medom chutia fantasticky!!! Určite odporúčam vyskúšať.
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube