Kapri torta bez pečenia
Top koláčik na leto
Ingrediencie
Korpus
- 300 g mleté maslové sušienjy
- 100 g mleté mandle
- 125 g roztopené maslo
- 130 ml mlieko
- 100 g čokoláda
Jahodová vrstva
- 400 g čerstvé jahody
- 100 ml voda
- 1 vanilka puding
Žltý krém
- 1 l mlieka
- 3 kus Zlatý klas (prášok)
- 1 žĺtko
- 2 kus vanilkový cukor
- 100 g hladká múka
- 60 g polohrubá múka
- 220 g kryštálový cukor
- 60 g maslo
- 1 prášok Šľahačka
- 100 ml mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na korpus zmiešame maslové sušienky, mleté mandle, roztopené madlo a mlieko. Hmotu rovnomerne natlačíme na dno formy 26 cm a dáme do chladničky kým roztopíme čokoládu.
Nie horúcu čokoládu nalejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Vrátime do chladu jým pripravujeme jahodovú plnku.
Jahody umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Dáme do musky, prilejeme trochu vody, pridáme cukir a necháme variť na miernom ohni. Uvarené rozmixujeme tyčovým mixérom, vlejeme k nim vanilkový puding rozpustený v troche vody a ešte chvíľu varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť a nanesieme na čokoládovú vrstvu.
Žltý krém : V časti mlieka rozmiešame zlaté klasy, múku a žĺtko.
Zvyšné mlieko, kryštálový a vanilínový cukor dáme na platňu zohriať. Do teplého mlieka pridáme mlieko so zlatými klasmi , múkou a žĺtkom a na miernom ohni varíme ako puding za stáleho miešania.
Hotový krém odstavíme a do horúceho pridáme maslo. Miešame až do úplného ruzpustenia.
Ak sa nám aj spravili nejaké hrudky, mixérom hotový krém vymiešame a tak sa ich ľahko zbavíme. Krém necháme vychladnúť a až potom namesieme na jahodovú vrstvu. Počas chladnutia ho tu a tam premiešame.
Na záver si pripravíme šľahačku v prášku podľa návodu s trochou mlieka a rozotrieme na žltý krém. Necháme v chlade stuhnúť najlepšie cez noc.