REKLAMA
Kapustnica
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
9
- 1000 g kapusta kvasená
- 400 g bravčové mäso údené
- 200 g klobása
- 50 g huby sušené
- 5 g cesnak
- 50 g masť bravčová
- 100 g Cibuľa
- 300 g zemiaky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
160 min.
1. Krok
Na masti osmažíme na drobno nasekanú cibuľu a pridáme kvasenú kyslú kapustu. Orestujeme a zalejeme vodou. Do hrnca ku kapuste pridáme celé klobásy, kus dobrého domáceho údeného mäsa vcelku a varíme asi jeden a pol hodiny.
2. Krok
Klobásy a údené vyberieme, pridáme zemiaky pokrájané na kocky, sušené hríby a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Údené mäso a klobásy nakrájame na kocky a vložíme naspäť do hrnca. Premiešame a dochutíme roztlačeným cesnakom, poprípade dochutíme podľa seba. Vždy záleží od chuti klobásy, slanosti údeného a kyslosti kapusty.
3. Krok
Kapustnicu nezahusťujeme múkou! Ak máte radi, dajte do taniera lyžicu kyslej smotany :-)