REKLAMA
Kapustníky starej mamy
Kapustníky sú z kysnutého cesta plnené kyslou kapustou, slaninou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
25
Cesto
- 1 kg polohrubá múka
- 1⁄2 l mlieko
- 2 žĺtko
- 2 dcl olej
- 2 čl vegeta
- 1 čl kmín
- 1 kocka droždia
- 1 čl cukor
Plnka
- 1 kg kyslá kapusta
- 200 g slanina
- 2 ks onion v2
- 2 pl masť
- paprika
- soľ
- korenie podla chuti
- na potretie olej
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Z múky, mlieka a droždia si pripravíme kvások. Pripravíme si misku kysku, kde dáme múku, žĺtky, olej, vegetu, rascu a pripravený kvások. Všetko to vymiesime do hladkého cesta, necháme cca 1hod kysnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Cibuľu a slaninu popražíme na masti do sklovita. Pridáme červenú papriku, soľ, korenie, premytú kyslú kapustu a dusíme cca 30minut.
2. Krok
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na cca 1cm rozkrájame na kocky a plníme plnkou. Tvoríme bochníky, ktoré poukladáme na plech a necháme ešte cca 10min podkysnúť. Pred pečením potrieme olejom a pečieme do hneda cca 30minut. Po vybratí ešte teplé potrieme olejom.