REKLAMA
Zdroj: foxysgraphic from Canva
Kapustová polievka z ružičkovej kapusty
Táto polievka je plná chutí a veľmi výživná. Je ideálna pre chladné zimné večery alebo ako ľahký obed. Vďaka ružičkovej kapuste a mrkve je bohatá na vitamíny a vlákninu, takže je nielen chutná, ale aj zdravá.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g Ružičková kapusta
- 2 ks mrkiev
- 1 ks Cibuľa
- 2 čajové lyžičky olivový olej
- 1 Pohár zeleninový vývar
- 1 čajová lyžička Soľ
- 11⁄2 čajové lyžičky čerstvo mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Rúžičkovú kapustu omyjeme a osušíme. Mrkvu a cibuľu olúpeme.
2. Krok
Na panvici rozpálime olivový olej a opražíme na ňom cibuľu, ktorú sme nakrájali na tenké prúžky.
3. Krok
Pridáme ružičkovú kapustu a mrkvu nakrájanú na tenké plátky a osmažíme do zlatista.
4. Krok
Pridáme vývar a varíme pokryté na miernom ohni asi 20 minút, alebo kým bude zelenina mäkká.
5. Krok
Všetko prenesieme do mixéra a mixujeme do hladka.
6. Krok
Pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Ak je polievka príliš hustá, môžeme ju zriediť vývarom.
7. Krok
Podávajte teplé s opečeným chlebom.