Zdroj: botamochi from Getty Images
Kapustová polievka
Je to jedna z tých polievok, ktoré som robila už nespočetnekrát. Tento druh kapustovej polievky mi robí radosť počas zimných dní a je to jedlo, ktorému nechýba chuť ani výživné látky.
Ingrediencie
- 1 kus Menšia hlávka kapusty
- 1 kus veľká mrkva
- 1 kus petržlen
- 1 kus zeler
- 150 gramy Anglická slanina
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 2 Lyžice maslo
- soľ a korenie
- 11⁄2 litrov Vývar
- 2 Lyžice hladká múka
- Vetvička petržlenu
Najnovšie letáky
Postup
Kapustu nakrájajte na tenké rezance. Nebojte sa, môže to byť trochu náročné, ale výsledok stojí za to. 2. Slaninu nakrájajte na menšie kúsky a spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a cesnakom ju orestujte na rozpustenom masle.
Pridajte nastrúhanú mrkvu, petržlen a zeler a chvíľu ich spolu poduste.
Potom pridajte nakrájanú kapustu. Kapustu dusíme na miernom ohni a občas premiešame, aby sa nepripálila.
Keď je kapusta polomäkká, zaprášte ju múkou, premiešajte a zalejte vývarom. Polievku dochuťte soľou a korením.
Po uvarení polievku zahustite zmesou vody a múky a nechajte ju prebublať. Pri podávaní posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.