Zdroj: pixelshot from Canva
Karamelový krém zo salka
Recept na karamelový krém zo salka.
Ingrediencie
- 1 can Kondenzované mlieko
- 150 g Práškový cukor
- 1 Lyžice maslo
- 600 ml smotana na šľahanie
- 1 kus vanilkový struk
Najnovšie letáky
Postup
Kondenzované mlieko zohrejte v malom hrnci na miernom ohni. Je dôležité dávať pozor, aby sa mlieko nepripálilo. Odporúčam neustále miešať lyžicou.
Pridajte práškový cukor a miešajte, kým sa nezačne tvoriť karamelová hmota. Trvalo to približne 15 minút, ale je lepšie byť trpezlivý a počkať na správnu konzistenciu, než sa karamel pripáli.
Pridajte maslo a smotanu. Opäť dobre premiešajte, kým hmota nezačne pripomínať karamelový krém.
Nakoniec pridajte vanilkový struk a dôkladne premiešajte. Krém nechajte na ohni asi 10 minút, aby sa všetky chute spojili.
Odstráňte karamelový krém z ohňa a nechajte ho vychladnúť, pričom kľúčom k úspechu je odstrániť ho z ohňa v správnom čase, pretože ak krém zostane na ohni príliš dlho, môže byť príliš ťažký.
Tento lahodný karamelový krém podávajte studený. Je skvelý samostatne alebo ako príloha k zákuskom a iným sladkostiam.