Kardinál rez
Ingrediencie
piškótové cesto
- 5 žĺtkov
- 2 vajíčka g kryštálového cukru
- 100 g hladkej múky
snehové cesto
- 5 bielkov
- 120 g kryštálového cukru
krém
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- 80 g práškového cukru
- 1 balík vanilkového cukru
- 1 balík stužovač šľahačky
- lekvár
- čerstvé ovocie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Prvé si spravíme piškótové cesto, žĺtka, vajíčka a cukor šlaháme do peny potom pridáme múku zamiešame
Potom si spravíme snehové cesto, šlaháme bielka postupne pridávame cukor
Obe cestá si dáme do potravinových vreckov
Na plech si dáme papier na pečenie ktorý potrieme maslom
Najskôr začíname dávať pásiky zo snehového cesta a potom pásiky z piškótovehó cesta (dávame ich tak aby neboli veľké medzere medzi sebou)
Vložíme do vyhriatej rúry na 170’ pečieme cca 15-18min.
Upečené cesto necháme vychladnúť a až potom si ho oddelíme od papiere a nakrájame na rovnaké tri časti
Spravíme si krém: všetky ingrediencie si dáme do misky(okrem lekváru a ovocia) a vyšlaháme
Ak máme hustý džem, troška ho preveríme aby bol redší
Krém si dáme do potravinovej fólie a nanášame na prvé cesto, potom pridáme lekvár a ovocie
Uložíme naň ďalšie cesto a opakujem, (krém, lekvár a ovocie) uložíme vrchnú časť cesta
Už len posypeme práškovým cesto, dáme ovocie a vložíme do chladničky