:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/InX9ea0zTpLnm1J3LS12/ef5953e35f5da71f177ec4895cd4a8.jpeg)
Zdroj: mikafotostok from Getty Images
Karfiol so strúhankou
Karfiol so strúhankou je zdravý, chutný a výživný recept na vegetariánsky obed alebo ako príloha.
Ingrediencie
- 1 veľké karfiol
- 3 Tablespoon olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 1⁄2 Pohár strúhanka
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 Tablespoon petržlen
Najnovšie letáky
Postup
Karfiol nakrájajte na ružičky a dôkladne umyte. Karfiol scedíme a osušíme.
Ružičky karfiolu vložte do veľkej misy a premiešajte ich s olivovým olejom, soľou a korením. Uistite sa, že sú všetky ružičky rovnomerne obalené.
Ružičky karfiolu položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Karfiol pečte približne 15-20 minút v predhriatej rúre (200 °C), kým nie je zlatohnedý a chrumkavý.
Medzitým na panvici na zvyšnom olivovom oleji opečte strúhanku, nasekaný cesnak a petržlenovú vňať, kým strúhanka nezíska zlatohnedú farbu - ale pozor, aby sa nepripálila! Vyberte karfiol z rúry a posypte ho strúhankou. Všetko dobre premiešajte a naaranžujte na servírovací tanier.