REKLAMA
Zdroj: stockfotocz from Getty Images
Karkovka z panvice
Tradičná karkovka, opečená na zlatú farbu s aromatickými bylinkami. Skvelá ako príloha k obedu alebo večeri. Jednoduchá na prípravu a plná chute.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g Krkovníky
- 3 strúčiky Cesnak
- 2 lyžice Uložiť preklad
- 1 štipka Solii
- 1 štipka Korenia
- 2 lyžice oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Krkovičku krájame na plátky s hrúbkou približne 1 cm. Cesnak olúpeme a nasekáme nadrobno. Potom posypeme plátky krkovičky cesnakom, majoránkou, soľou a korením.
2. Krok
Na panvici rozohrievame olej a opečieme karkovú na strednom ohni z oboch strán, kým nedosiahne zlatú farbu.
3. Krok
Na konci smaženia môžeme pridať malé množstvo vody, aby sme vytvorili omáčku. Smažíme ešte niekoľko minút, kým nebude mäso mäkké.
4. Krok
Podávame horúce, zaliate omáčkou z panvice. Krkovica sa skvele hodí k zemiakom, kyslej kapuste alebo k rubej šalátu.