REKLAMA
Kávová roláda bez múky
Baví ma stále vymýšľať nové recepty a príchute dezertov. Tentokrát som do rolády pridala na ozvláštnenie kávu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 4 ks vajcia
- 40 g cukor
- 20 g čokoládový proteín
- 10 g kakao
- 10 g čokoládový BB puding alebo kakao
- 1 čl prášok do pečiva
- Štipka soli
- 1 čl instantná káva
Krém
- 200 g ricotta
- 250 g jemný tvaroh
- 50 g biela čokoláda
- 1 čl instantná káva
- vanilka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. K žĺtkovej zmesi na striedačku primiešame suché ingrediencie a sneh z bielkov.
2. Krok
Všetko spolu jemne premiešame a rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 10-12 minút.
3. Krok
Po dopečení stiahneme z cesta papier na pečenie. Cesto zrolujeme a zabalíme do utierky. Necháme úplne vychladnúť.
4. Krok
Na krém si dáme roztopiť bielu čokoládu a všetky ingrediencie spolu zmiešame.
5. Krok
Vychladnuté cesto potrieme krémom a zrolujeme. Zvyšný krém rozotrieme na vrch rolády. Odložíme do chladničky.