REKLAMA
Kávová tehla
,,Zákusok vhodný na každú príležitosť ,,
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Suroviny
- 4 vajcia
- 3 pl silnej kávy
- 180 g hrubá múka
- 1 prášok do pečiva
- 180 g kryštálový cukor
KRÉM
- 300 ml mlieko
- 1 žĺtok
- 3 pl hrubá múka
- 1 čl kávy mletej
- 200 g masla
- 200 g práškový cukor
- 50 g mleté orechy
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Žltky vymiešame s cukrom do penista,postupne pridáme horúcu kávu a všetko vyšlaháme.
2. Krok
Potom zapracujeme múku s práškom do pečiva a napokon sneh z bielkov.
3. Krok
Cesto upečieme na vymastenom a pomúčenom plechu.
4. Krok
V troche mlieka rozmiešame žltok a múku,vlejeme do zvyšku vriaceho mlieka a miešame kým zmes nezhustne.
5. Krok
Maslo vymiešame s cukrom a spojíme ho s uvarenou vychladnutou kašou a pridáme kávu.
6. Krok
Vychladnuté cesto pozdĺžne prekrojíme na polovice.
7. Krok
Jednu natrieme hrubou vrstvou krému a zakryjeme druhou polovicou.
8. Krok
Celú tehlu natrieme zvyškom krému a posypeme orechami.
9. Krok
Dáme do chladu odležať,pokrájame a uvaríme kávičku/čajík a reľaxujeme
10. Krok
Prajem Vám dobrú chuť