REKLAMA
Kávové rezy
Kávové rezy sú tradičný slovenský dezert plný lahodnej kávovej príchute. Tieto chutné rezy spoja vrstvy kakaového cesta, kávového krému a na vrchu jemnú vrstvu šlaľahačky. Na ich prípravu si vystačíte s hrnčekom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto:
- 4 ks vajcia
- 1 šálka cukru
- 1 šálka hladká múka
- 3 pl kakao
Krém:
- 250 g masla
- 1 šálka cukru
- 4 ks žĺtky
- 2 pl práškového cukru
- 2 pl instantnej kávy
Šľahačková vrstva:
- smotana na šľahanie
- stužovač
- strúhaná čokoláda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku a kakaový prášok a vymiešame na hladké cesto. Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech a pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút.
2. Krok
Medzitým si pripravíme krém. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtky, práškový cukor a instantnú kávu a dobre premiešame.
3. Krok
Keď je cesto vychladnuté, natrieme ho kávovým krémom.
4. Krok
Na záver vyšľaháme smotanu so stužovačom a potrieme ňou vrch kávových rezov.
5. Krok
Na dozdobenie posypeme šľahačku strúhanou čokoládou.