REKLAMA
Kefírový koláč so slivkami
Rýchly , jednoduchý a hlavne výborný
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- 250 ml kefír
- 2 vajce
- 1 vanilka cukor
- 1 kus kypriaci prášok
- 360 g polohrubá múka
- 10 pl olej
- 170 g kryštálový cukor
- slivky
Mrvenička
- 6 pl polohrubá múka
- 4 pl kryštálový cukor
- 2 pl práškový cukor
- 50 g maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme mrveničku a slivky, keďže samotná príprava cesta je rýchla.
2. Krok
Slivky umyjeme, rozdelíme na polovice a odkôstkujeme. Na mrveničku dáme všetky suroviny do misky a spracujeme rukami.
3. Krok
Rúru predhrejeme na 180 C.
4. Krok
Cesto:
5. Krok
Do misky dáme kefír, vajcia, olej, kryštálový , vanilkový cukor a preosiatu múku s práškom do pečiva.
6. Krok
Všetko spolu mixérom vymiešame. Dostaneme hustejšie cesto, ktoré vylejeme na plech( 30x20) vystlaný papierom na pečenie. Ak máte radi tenšie cesto, odporúčam použiť väčší plech.
7. Krok
Na cesto poukladáme slivky reznou stranou nahor a dáme piecť do rozohriatej rúry na 30 minút. Po 15 minútach pečenia koláč posypeme mrveničkou.
8. Krok
Po upečení necháme vychladnúť a až potom krájame.