Kiwi cheesecake
Ingrediencie
Korpus
- 200 g sušienky
- 100 g kvalitného masla
Plnka
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškový cukor
- 1 pack vanilkového cukru
Poleva
- 4 kivi
- 2 polievková lyžica kryštálový cukor
- 200 ml voda
- 1 pack číra želatína (prášok)
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozdrtíme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút na 180 stupňov (záleží od rúry).
Kým sa nám pečie korpus mixérom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame postupne smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Pripravenú plnku následne vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40 minút.
Po vychladnutí si pripravíme kiwi polevu. Kiwi si očistíme a pokrájame následne pretlačíme vidličkou. Rozmačkané kiwi si precedíme aby sme odstránili prebytočnú šťavu. V menšom hrnci si rozpustíme kryštálový cukor spolu s kiwi a v druhom menšom hrnci si nalejeme vodu, do ktorej vysypeme balenie želatíny a pomiešame. Keď nám želatína zovrie pridáme ju ku kiwi a odstavíme z ohňa a ešte chvíľku miešame. Keď poleva trošku ochladne (pozor nesmie byť tuhá) nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Tip: Kiwi varením môže stratiť svoju prirodzenú zelenú farbu preto som do polevy pridala ešte pár kvapiek tekutého zeleného potravinárskeho farbiva.