REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rln7pZKGn4EseVGFLQQy/9092a7d0cda51dbcdf07413c50978c.jpeg)
Klasická zemiaková kaša
Krémová zemiaková kaša, obľúbená zemiaková príloha.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- bujón
- zemiaky umyté a olúpané
- maslo
- smotanový syr (cream cheese)
- cmar
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a opláchneme. Nakrájajte na 1-palcové kocky alebo kúsky. Vložte zemiaky do veľkého hrnca. Zalejeme kuracím vývarom. Zemiaky by mali byť len pokryté tekutinou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rln7pZKGn4EseVGFLQQy/0e703a296c73942139b0f226a8cc85.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Hrniec postavte na sporák na vysokú teplotu a priveďte do varu. Znížte teplotu na strednú a varte, kým zemiaky nezmäknú, asi 15 minút.
3. Krok
Zemiaky precedíme z vývaru a uvarené zemiaky dáme do veľkej misy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rln7pZKGn4EseVGFLQQy/1134bfca8d7e3661f7c38a8d743327.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Pridajte maslo, smotanový syr, cmar a soľ.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rln7pZKGn4EseVGFLQQy/cbd7830a78696e880778bbd8c4a6e6.png)
Zdroj: Youtube
5. Krok
Na šľahanie zemiakov a ostatných ingrediencií použite ručný mixér, kým nebudú svetlé, nadýchané a krémové (3 – 5 minút), alebo použite drvič na zemiaky. Podávajte horúce.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rln7pZKGn4EseVGFLQQy/5178fba851ce96d851f1d46d9b84ac.png)
Zdroj: Youtube