REKLAMA
Klasická zemiaková kaša
Krémová zemiaková kaša, obľúbená zemiaková príloha.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- bujón
- zemiaky umyté a olúpané
- maslo
- smotanový syr (cream cheese)
- cmar
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a opláchneme. Nakrájajte na 1-palcové kocky alebo kúsky. Vložte zemiaky do veľkého hrnca. Zalejeme kuracím vývarom. Zemiaky by mali byť len pokryté tekutinou.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Hrniec postavte na sporák na vysokú teplotu a priveďte do varu. Znížte teplotu na strednú a varte, kým zemiaky nezmäknú, asi 15 minút.
3. Krok
Zemiaky precedíme z vývaru a uvarené zemiaky dáme do veľkej misy.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Pridajte maslo, smotanový syr, cmar a soľ.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Na šľahanie zemiakov a ostatných ingrediencií použite ručný mixér, kým nebudú svetlé, nadýchané a krémové (3 – 5 minút), alebo použite drvič na zemiaky. Podávajte horúce.
Zdroj: Youtube