REKLAMA
Zdroj: artfocus via Adobe Stock
Klasické kelové rolády
Pochúťka z nemeckej kuchyne, kelové rolády sú kelové listy naplnené mletým mäsom, ktoré sa dusia v chutnom vývare. Sú ideálne pre útulnú rodinnú večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Plnka
- 500 g mleté mäso
- 1 Kus Cibuľa, drobno pokrájaná
- 1 strúčiky cesnaku
- 1 ČL soľ
- 1⁄2 ČL čierne korenie
Ostatné
- Listový kel
- 2 PL maslo
- 500 ml hovädzí vývar
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najprv pripravte náplň, zmiešaním mletého mäsa s cibuľou, cesnakom, soľou a korením.
2. Krok
Blanšírujte listy kelu na niekoľko minút vo vriacej vode, kým nebudú mäkké.
3. Krok
Na každý list vložte hojnú porciu náplne a pevne ho zabaľte. Uistite sa, že koniec listu je dolu, aby sa predišlo vytekanie náplne.
4. Krok
Roztop maslo vo veľkej panvici a opražte rolády zo všetkých strán, kým nebudú jemne hnedé.
5. Krok
Vylejte hovädzí vývar do panvice a nechajte v ňom dusiť roládky, až budú dobre prepečené, približne 30 minút.
6. Krok
Podávajte horúce.
ja tam vidím kelové závitky...??? To je aká kapusta ? Alebo zlý preklad z češtiny ?