REKLAMA
Klasické lievance
Recept na lievance, ktoré sa najčastejšie podávajú na raňajky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g hladká múka
- 20 g čerstvé droždie
- 1⁄2 l mlieko
- 50 g cukor
- 1 ks vajce
- 1 Štipka soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
V teplej polovici mlieka rozpustíme droždie a cukor a necháme vychladnúť.
2. Krok
Do veľkej mise si vysypeme múku, pridáme vajce, soľ a vychladnuté mlieko s droždím.
3. Krok
Všetko dobre premiešame a pokryjeme uterákom. Necháme na teplom mieste kysnúť približne hodinu.
4. Krok
Panvicu rozpálime, potrieme tukom a naberačkou naberieme cesto. Lievance pečieme z oboch strán dozlatista.