REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/tGpeXFhtylg_4nn0Fqk3/6f36f3fa2e2a5266218cc39bd733fe.png)
Klasické lievance
Recept na lievance, ktoré sa najčastejšie podávajú na raňajky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g hladká múka
- 20 g čerstvé droždie
- 1⁄2 l mlieko
- 50 g cukor
- 1 ks vajce
- 1 Štipka soľ
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
V teplej polovici mlieka rozpustíme droždie a cukor a necháme vychladnúť.
2. Krok
Do veľkej mise si vysypeme múku, pridáme vajce, soľ a vychladnuté mlieko s droždím.
3. Krok
Všetko dobre premiešame a pokryjeme uterákom. Necháme na teplom mieste kysnúť približne hodinu.
4. Krok
Panvicu rozpálime, potrieme tukom a naberačkou naberieme cesto. Lievance pečieme z oboch strán dozlatista.